Amerika : White Trash Recepty 2

... pokračování. Dnes mimo jiné o věci zvané Relish a snadné výrobě dobrých hamburgerů.

Naposledy jsem skončil u Flandersových placiček, což jsou v podstatě tenké karbanátky. Jejich využití je mnohé, pokud chceme udělat dobrý hamburger, potřebujeme však ještě jednu věc. RELISH. Oni ho v americe prodávají již hotový, ale je lepší a levnější si ho vyrobit. Tedy co to je a jak se to dělá. Je to v podstatě rozmixovaný obsah lahve se sterilovanými okurkami, pokud jste ultrašetrní ,a to já jsem, rozmixujete to komplet s vodou a zeleninou co je tam, pokud jste estéti ,můžete vodu slít. Kaše která vznikne je třeba rozdělit na tři díly jeden díl smísíme s majonézou, druhý s kečupem a třetí se žlutou hořčicí (něco jako naše plnotučná hořčice ale žlutější). Tyto tři směsi uchováváme v lednici ve vymytých nádobách od Sour Creamu (něco jako naše kyselá smetana - o něm více později) a postupně je zděláváme, vydrží to dlouho. Já většinou vyrobím tyto RELISHe tak z poloviny okurek a zbylé okurky nechám na jiné užití.

Tyto tři substance tedy relish smíšený s majonézou, s kečupem a se žlutou hořčicí je klíč k rychlé, levné a profesionální výrobě hamburgerů. 

Pak už jen stačí na pánvi upéci pár placiček Flanders, zásadně nedávat žádný olej protože z placiček se ho vypeče obrovské množství, namazat dva plátky Texas Toastu či Hamburger Bunu - spodní směsí s hořčicí, horní směsí s kečupem pokud se má jednat o verzi "East Coast" Burger nebo směsí s majonézou pokud o verzi "West Coast" Burger, neb podle Pulp Fiction - majonéza do hamburgeru nepatří a když tak jedině v LA. Tam to v tom "svinstvu" přímo topěj. Estéti mohou dozdobit cibulí či rajčetem, ale zbytečně to z toho padá a všechna důležitá chuť je již ve směsi relishů. Z výpeku z Flanderových placiček se dá vyrobit slušná hovězí polévka přidáním další White Trashové lahůdky - nudlové kostky RAMEN. Ale to známe i od nás z čech.

............. pokračování příště

Autor: Radek Štembera | sobota 13.10.2012 18:10 | karma článku: 9,42 | přečteno: 1132x