Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

B25e24d29ř83i74c12h 96D55v93o74ř55á38k 2982688246814

Proč již nepíšete? Bylo to něco osvěžujícího s jiným pohledem na věc. A bylo to dobré !!!!

0/0
19.5.2013 18:33

Lobo - obchodník s mozky

Dnes to není žádná mňamka

Spíš normální jídloR^

Tuhle si na americký uzeniny stěžoval nějaký náš cyklista, myslím že to byl Kopka na Great Divide race. Prý si jednou koupil slaninu, a ta nebyla nijak tepelně upravená. Asi se počítá s tím, že to konzument před použitím hodí na pánev, nebo tak něco. Místní vidláci prý pěkně čuměli, když viděli, jak si z toho dělá sendviče:-P

0/0
23.10.2012 9:40

Mina Harker

Re: Dnes to není žádná mňamka

;-D Tak, tak...tu slaninu si musi usmazit.

0/0
23.10.2012 18:30

radek.stembera@volny.cz

Re: Dnes to není žádná mňamka

taky jsem to kdysi zkusil jíst syrový. Ale táhne se to mezi zuby a nedá se to ukousnout. Tenhle BACON v americe nekupuju. Tím že to osmažíte z toho vypečete tuk a to co zbyde je něco jako křupky.

0/0
23.10.2012 21:04

captain cook

Re: Dnes to není žádná mňamka

ono zalezi na tom jak DLOUHO to nechas v panvi.

Kdyz to chces jist karbonizovane, nech to tam az bude vysmazen veskery tuk.;-D Jinak vyndej kdyz je to jen trochu opecene z kazde strany.

0/0
24.10.2012 4:52

captain cook

Re: Dnes to není žádná mňamka

prikladam link na foto s variacemi

https://www.google.com.au/search?q=bacon+%26+eggs+photo&hl=en&client=firefox-a&hs=MPs&rls=org.mozilla:en-US:official&channel=fflb&prmd=imvnse&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=a1iHUPDcL-ahigeNzYHQBA&ved=0CB0QsAQ&biw=1438&bih=828

Nebo staci googlovat "bacon & eggs photo"

0/0
24.10.2012 4:56

captain cook

Re: Dnes to není žádná mňamka

Slanina v anglosaskych zemich, zvana bacon, je masovy vyrobek z veproveho, de nejz jde nejdriv injekcne roztok nalevu, necha se odlezet a nakonec se udi pri teplote kolem 55C. (Neni to cesky spek.) Automaticky se pocita s tepelnou upravou pred pozitim, ne jako syrova napln do sendvicu. Kazdy v techto zemich vi, ze se musi nejdriv usmazit (treba s vajicky =bacon & eggs= verze toho, cemu Cesi rikaji "hemenex"), opect, grillovat nebo treba udusit nasekana na kousky s houbami atd.atd. Teprve pak se muze dat na talir, do sendvicu, hamburgerovych zemli atd.

-

 Posledni vetu bych upravil z hlediska mistnich: "Místní obcane s udivem čuměli, když viděli, jak nejaky neznaly navstevnicky vidlak si dělá sendvič ze syrove slaniny ";-D

+1/0
24.10.2012 4:49

wiki5.5

Re: Dnes to není žádná mňamka

ale kdepak, prijel nejmoudrejsi Cech a tak to tem vidlakum ukazal jak se to spravne dela

0/0
24.10.2012 5:13

Astaroth

fajn

Dobry clanek, tohle uz se ale odchylilo od white thrash :-)

0/0
23.10.2012 8:54

wiki5.5

Re: fajn

to uz prece davno... od zacatku to melo byt nazvano Jim hur nez amici

0/0
24.10.2012 5:14

Mina Harker

Ne vse hovezi je skutecne jen hovezi

a ne vse hovezi je koser. Nejvetsi koser znacka je Hebrew National a ta je samozrejme na americke pomery drazsi, dale Aarons, Abeles and Heymann atd. Musite se podivat na slozeni. Zakladni pravidlo zni, ze cim levnejsi, tim horsi, tim vic to chutna jako plastik. Kvalitnejsi uzeniny neco stoji a kdo je zvykly na masovou chut, mel by zkusit najit dobrou znacku ci kvalitniho reznika. Frank neznamena hovezi a Wiener neni automaticky veprove. Jinak  Vienna style treba ve Schnucks prodava parky, ktere maji veprova strivka coby obal a nekde najdete i onen povestny plastik. Franks jsou nekdy vic veprove a wieners z mixu veproveho, hoveziho, ale zase nektere maji primes kureciho, ale s vyjimkou koser se jedna o naproste zbytky zbytku z masa a kuze. Vyrobni proces brrr.  V Atlante je  cesky reznik Patak, v Dallasu zase nemecky obchudek, kde maji prave nemecke uzeniny, v Chicagu vyber az oci prechazi, nekde mivaji madarske salamy, nemecke atd. Ad slow cooker, nekdo ma rad, nekdo nesnasi. Nic mezi

+3/0
23.10.2012 1:34

kral

Re: Ne vse hovezi je skutecne jen hovezi

A co se tyce salamu, vy jste opravdu nikdy neslysel Genoa Salami, nebo Hard Salami? Je to v prostate totez az na to, ze Genoa Salami obsahuje kulicky pepre cimz je trosku hodne odlisnejsi od ceske verze. Oba tyto druhy salamu je ale rovnez mozno zakoupit v takzvane vakuovane balene verzi, ktera je o hodne chutnejsi. Pod znackou HORMEL. JInak se zde bezne prodava salam jmenem Prosciutto, ja si to vzdy pletu a rikam prostitutko. Nevim ani proc. To je neco hodne podobneho ceske cikanske peceni. Klobas je i na Floride nepreberne mnozstvi. A jako klobasozrout musim uznat ze i dost kvalitnich. Nejen tedy Polska kielbasa .

+4/0
23.10.2012 1:50

.Camino

Re: Ne vse hovezi je skutecne jen hovezi

S tim zelim to mate trochu popletene, das Kraut je hlavkove zeli, das Sauerkraut je jak jste spravne napsal kysele zeli.....ale Unkraut je PLEVEL a ten mnohdy byva zdravy;-)

0/0
23.10.2012 1:56

.Camino

Re: Ne vse hovezi je skutecne jen hovezi

Prosciutto je sunka, nakladana, uzena a SUSENA, nikdy salam!!

+1/0
23.10.2012 2:01

Mina Harker

Re: Ne vse hovezi je skutecne jen hovezi

Na PBS byvala jednou nejaka Americanka s udajne italskymi koreny, zapomnela jsem jeji jmeno, ale mela tam show o vareni italske kuchyne a takova neohrabana zenska, vzdy to vyslovovala prožuto;-D

+1/0
23.10.2012 2:04

captain cook

Re: Ne vse hovezi je skutecne jen hovezi

jj...u nas je na Foxtelu (sat.TV)

Lidia = korpulentni dama s hodne kratkymi proridlymi vlasy; do filmovani programu si obcas privede cleny rodiny, aby se zvecnili na TV, napr. vnoucata. Porad se jmenuje Lidia's Italy

http://lidiasitaly.com/

0/0
23.10.2012 3:57

Mina Harker

Re: Ne vse hovezi je skutecne jen hovezi

Tak Lidia je tady take, znam, ta se jeste da, ale ta prozuto je Mary Ann

http://www.ciaoitalia.com/

0/0
23.10.2012 5:12

captain cook

Re: Ne vse hovezi je skutecne jen hovezi

tak tu neznam

0/0
23.10.2012 5:29

Mina Harker

Re: Ne vse hovezi je skutecne jen hovezi

Nasla jsem na you tube (zaplat Bohu* za google)

http://www.youtube.com/watch?v=piArBeeY4xw

Enjoy! :-P:-P:-P

* kroupismus

0/0
23.10.2012 19:04

kral

Re: Ne vse hovezi je skutecne jen hovezi

vime, vime, ja to ale radim chybne mezi salamy. A nedelejte mi v tom binec.... ;-D;-D;-D;-D;-D

+1/0
23.10.2012 3:10

captain cook

Re: Ne vse hovezi je skutecne jen hovezi

Italove, Spanele ( kteri se pysni proslavenym jamonem podobnym prosciuttu) a vubec vsichni milovnici techto delikacii ve svete by te s gustem pretahli za jejich zarazeni mezi salamy!8-o

Natoz aby to bylo zarazeno mezi White Trash a jejich recepty!

 Shock, horror!!!!!!Rv

http://parmaprosciutto.com/

http://www.tienda.com/jamon/

0/0
23.10.2012 5:28

Glock Mark XXVI

Re: Ne vse hovezi je skutecne jen hovezi

Nikoliv "s gustem přetáhli", oni by na něm spáchali rituální vraždu. Kdyby mohli.

+1/0
23.10.2012 9:30



Žebříčky



Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS

Najdete na iDNES.cz

mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.