Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

captain cook

co zridne nebude jen ta smes ve sklenici

"Můžete to pak nechat v lednici, nějakou dobu to vydrží, jen to někdy trochu časem zřídne."

Pokud se pozije "po nejake dobe" v lednici smes majonezy, ryby a salatu. Nebude ridka jen ta smes, ale take si jeji poziti koleduje o ridky pripad s hustym behanim.

Na WC.

+1/0
20.10.2012 6:37

dva mraky

Re: co zridne nebude jen ta smes ve sklenici

se vsi uctou vase zkusenosti s modernimi konzervnty jsou omezene, ty svinsva umoznuji skladovat majonezy nekolik mesicu pri pokojove teplote a pokud si date takovou majonezu do oblozene bagety se sunkou tak majoneza chrani sunku pres zkazenim. I konzistence teto dobroty je do znacne miry udrzovana chemicky. Treba kdyz si chcete usetrit praci pri vyrobe vlastni majonezy staci pridat trochu prumyslove majonezy do smesi a hned jde vyroba mnohem snaze. Ne verim ze autorova smas zridne ale i pak je stale stejne zdravi skodliva jako kdyz to bylo "cerstve"

0/0
20.10.2012 7:31

captain cook

Re: co zridne nebude jen ta smes ve sklenici

majonezy v originalnim baleni ano, ale uz otevrene a pak smichne s dalsimi prisadami, to je neco jineho. U nas je doporucovano drzet v lednici a spotrebovat do 3 dnu.

Naopak pokud salat vyrobeny treba z BBQ (koupeneho komercne) grillovaneho kurete, testovin, zeleniny a komercni majonezy, sedi par hodin na stole pri grillovacce, doporucuje se po skonceni grillovacky nedavat zpet do lednice za ucelem vzit si ho nazitra sebou do prace k obedu. Ma se vyhodit a neriskovat zdravi.

0/0
20.10.2012 7:41

captain cook

Re: co zridne nebude jen ta smes ve sklenici

na  vysvetlenou: drzet v lednici a spotrebovat do 3 dnu - tim mam na mysli majo cerstve smichanou s prisadami, ne salat s majo, ktery uz sedel nekolik hodin na stole. Samotnou otevrenou sklenici majonezy je samozrejme mozne drzet v lednici mnohem dele.

0/0
20.10.2012 8:00

dva mraky

Re: co zridne nebude jen ta smes ve sklenici

Jedna vec je co se pise druha vec je co ta vec skutecne dokaze, byly doby kdy jsem se na trvanlivost jidla dival dost velkoryse (studentsky zuivot).a nic se nestalo. Jinak ridnuti majonezovych smesi je treba pri pokusu odlehcit majonezu jogurtem stane se to tak do 24 hodin ale smesi tou dobou jeste chutove a zdravotne nic neni je to spise fyzikalni jev. Na cem se ale shodneme podobne veci nejist uz z principu

0/0
20.10.2012 8:33

captain cook

Re: co zridne nebude jen ta smes ve sklenici

ze majoneza se zeleninou smichana v lednici zridne, je normalni kuchynska chemie. Zelenina ma v sobe vodu a ve styku se soli (v majoneze) ji pousti. Nejvetsi potiz je s rajcatovym salatem v majoneze, to je v tomhle smeru previt.

Zridnuti samo o sobe nezkazi majonezovy salat bakterialne, ale vzhledove.

Mne tu neslo o vzhledovou uhonu, ale pripady kdy zridly salat utrpel uz i bakterialni uhonu, coz u masovo-zeleninovych netrva prilis dlouho, zvlast jestli sedely nejakou dobu venku z lednice.

0/0
22.10.2012 5:18

dva mraky

Re: co zridne nebude jen ta smes ve sklenici

On čas kdy se to pokazí je dost nepředvídatelný, asi záleží na tom jak pečlivě(čistota stupeň tpelné úpravy) a z čeho si to člověk připravil. Ale jestli jsme se nakonec shodli na tom, že zřídnutý automaticky neznačí zkažený, tak si rozumíme:-)

0/0
22.10.2012 15:59

captain cook

Re: co zridne nebude jen ta smes ve sklenici

jiste

0/0
23.10.2012 5:50

Lobo - obchodník s mozky

Re: co zridne nebude jen ta smes ve sklenici

Potom přijde na řadu recept na studenou topinku:-)

0/0
20.10.2012 8:09

radek.stembera@volny.cz

Re: co zridne nebude jen ta smes ve sklenici

majonéza je naprosto stabilní matérie, v USA se prodává většinou mimo chladící boxy. Co v tom zřídne nejvíc je zelenina, ta křehká a nadýchaná zelenina se smrskne a splaskne a tím více "vystoupí do popředí" kapalné složky směsi, takže to budí dojem tekutější konzistence. Jinak v americe mám většinou spíše zácpu. Je to dáno tím, že jejich jídlo je více chráněno proti zkažení než u nás. Je to opak jevu který nastane cestovateli např v egyptě či indii, tedy že se napije místní vody a .... tam se člověk napije místní vody a má zácpu. Kuřata jsou ošetřena chlórem... takže cokoliv pozříte vyhubí veškerý život ve vašem traktu.

+1/0
21.10.2012 23:54

captain cook

zopakuji to jeste jednou.

Nemluvim o tom, jak se majoneza skladuje a prodava, ale jak se chova kdyz se do neceho zamicha.

I tady v Australii je majoneza ve sklenicich nekolik mesicu v regalech, ma spotrebni lhutu vic nez rok dopredu...pokud se nedela doma jako to delame my. V tom pripade prisnejsi zachazeni.

Jakmile se smicha s jinymi potravinami, bezpecna spotrebni lhuta SMESI se znacne zkrati. Nejcitlivejsi je smes s masem, rybami, morskymi potvorami a to predevsim na teplotu okoli. Jak uz jsem psal, pokud se necha stat nekolik hodin na stole jako behem letni grillovacky nebo party, zbytky smesi se musi vyhodit. Ne dat zpet do lednice a snist nazitri nebo pozdeji.

U masovych salatu se musi dbat na to, aby do nich slo jen maso dobre uvarene/upecene a na hygienu vseho naradi na vyrobu salatu (cerstve omyte a ususene prkynko a nuz na krajeni prisad). Meli jsme tu par osklivych otrav masem smichanym s majonezou a nase min.zdrav. vydalo bezpecnostni informace. Opatrnost je pri nasich letnich teplotach nutnosti.

0/0
22.10.2012 0:48

radek.stembera@volny.cz

Re: zopakuji to jeste jednou.

jo to bude asi fakt.

0/0
22.10.2012 1:54

free hummingbird

Měl jste ten seriál receptů

nazvat "Jak vaří chudý český chlap v Americe" jako variaci na výtvory jiného blogera zde, a hned by to mělo ten správný šmrnc. Mimochodem, tento poslední výtvor je Váš vlastní vynález? Schválně jsem se mrknul na Internet, ale nic ani vzdáleně podobného Vašemu receptu jsem tam nenašel, takže to asi nebude moc běžné jídlo, že??? Na Internetu jsou tisíce levných receptů na všechno možné, a tato perla tam chybí...

Jediné, v čem máte pravdu je, že to asi bude o trochu zdravější než ty útoky na Vaši cévní soustavu předtím. ;-);-D

0/0
20.10.2012 5:45

captain cook

Re: Měl jste ten seriál receptů

take jsem mel dojem, ze uz jsem recepty podobneho stylu nekde tady cetl. Po precteni par z nich jsem to vzdal a rozhodl se, ze s tim nema cenu ztracet cas.

0/0
20.10.2012 6:38

radek.stembera@volny.cz

Re: Měl jste ten seriál receptů

Já nejsem chudý, ale šetrný :) a navíc nejsem zaslepen bio multikulti pseudohumanisticko oteplovací propagandou a tudíž když mi chutná něco co je navíc levné, tak to jím. Pokud mi chutná něco co je drahé, jím to , ale méně často. Zatímco když mi něco nechutná tak se to snažím nejíst ať je to levné nebo drahé. Moje logika je zřejmně špatná. Mám rád tuto špatnou logiku.

+1/0
22.10.2012 0:00

free hummingbird

Re: Měl jste ten seriál receptů

Proti tomu žádná, ale když si zamícháte rybičky s majonézou a salátem, protože Vám to chutná, není moc přesné to nazývat American White trash recepty, protože to je Váš osobní recept a s tím, co jí "white trash" to nemá nic společnýho.

0/0
22.10.2012 1:44

radek.stembera@volny.cz

Re: Měl jste ten seriál receptů

já jsem občas White Trash a jím to.

0/0
22.10.2012 1:51

Astaroth

Re: Měl jste ten seriál receptů

Co s tim ma co delat bio multikulti pseudohumanisticko oteplovací propaganda?

0/0
22.10.2012 16:19

radek.stembera@volny.cz

Re: Měl jste ten seriál receptů

to samé co každá jiná propaganda, tedy snahu zaslepit vás a změnit něco co je přirozené a logické na nepřirozené a nelogické.

0/0
22.10.2012 22:32

SYETEY_KOTZOUR_chrní_v_trní

tady každý nadává na EU

ale měl by si přečíst tento šílený seriál. Takový sra.... by tu nikdo nepozřel. A to tu furt nadáváme na kvalitu potravin. Hrůza mě jímá při představě, že bych to dal do tlamy;-D

+1/0
20.10.2012 4:48

free hummingbird

Re: tady každý nadává na EU

Tak to nás je více, ač jsem v Americe už 20 let. ;-D Autorovy recepty jsou tak trochu, ehm, svérázné... ;-)

0/0
20.10.2012 6:30

albertan_bear

Re: tady každý nadává na EU

Ja v Kanade pres 40 let, ale tohle predstihuje i vojenske MRE jidla ... a to jsem si myslel, ze nic obludnejsiho neexistuje ... Asi se stykam s jinou sortou lidi - a to o me rikaji ze jsem Redneck ...:-P

0/0
20.10.2012 8:15

Mina Harker

Re: tady každý nadává na EU

No, medvede, vy mate do RN daleko. Co jedi chudi, je zabavne. Je to jako zabrousit do receptu na mimibazaru v CR. Clovek se nestaci divit. Bohuzel je to pravda, autorovy recepty nejsou sverazne. Jsou az moc realne a on si z nich nedela legraci, on to JI!!!!!

0/0
20.10.2012 9:25

albertan_bear

Re: tady každý nadává na EU

No do Rednecka (v Albertskem pojeti) daleko nemam ... - velky truck, oblibene kovbojske boty, country kosile, jeansy, velka spona na opasku, nekolik pusek, specificka mluva ...;-D;-D;-D

+1/0
20.10.2012 9:35

SYETEY_KOTZOUR_chrní_v_trní

Re: tady každý nadává na EU

tam to musí být nádherné, každý den jeden velký maškarní večírek;-D;-D;-)

+1/0
20.10.2012 9:44

albertan_bear

Re: tady každý nadává na EU

Tady v Cowtonu se tak zije ... :-P

0/0
20.10.2012 9:45

radek.stembera@volny.cz

Re: tady každý nadává na EU

jak to tak poslouchám jste spíš estét. Redneck případně white trash v mém pojetí ,či jak to chcete nazvat, nenosí nic konkrétního. Nosí to co mají zrovna ve výprodeji. Zajde do nejbližšího KMartu nebo přinejhorším Searsu a bere vše co odpovídá jeho věku, postavení a pohlaví , ve své velikosti nebo lehce větší, pod 5 dolarů za kus. Pokud se mu něco zalíbí vezme toho více kusů, nejlépe všechno. Pak to nosí dokud to neunosí, nebo nenarazí na další výprodej atp. Vznikají mu tím pádem "období" kdy chodí několik let v jeansech a fleesce v chladnějších obdobích, a v tesilkách a polu v teplejších, stále ve stejných kožených polobotkách.

0/0
22.10.2012 0:23

albertan_bear

Re: tady každý nadává na EU

No jo vy myslite tu nejnizsi spodinu ... te nastesti v Alberte moc neni ...

0/0
22.10.2012 3:02

radek.stembera@volny.cz

Re: tady každý nadává na EU

nejnižší spodinu a sebe :)

pak jsou taky ještě Thrift Shopy, ale tam šatstvo nekupuju. I když některý módychtivý osoby ženskýho pohlaví ,jak tady v čechách tak v americe ,tam hledají kdovíjaký značky... a uznávám že je to hoby jako každý jiný.

0/0
22.10.2012 11:40

albertan_bear

Re: tady každý nadává na EU

Jo rekl jsem doma, ze jsem estet ... pobavil jste zenu, dceru, jejiho pritele, syna a asi 5 vlku co je ted rozlezlych po living room ... (ti pri smichu rodiny zacali vyt ...).

0/0
22.10.2012 3:36

radek.stembera@volny.cz

Re: tady každý nadává na EU

rád jsem posloužil :)

0/0
22.10.2012 11:36

radek.stembera@volny.cz

Re: tady každý nadává na EU

Mlsnej Syetej Kotzour.

0/0
22.10.2012 0:39

SYETEY_KOTZOUR_chrní_v_trní

Re: tady každý nadává na EU

jojo;-D

0/0
22.10.2012 0:43

Mina Harker

Stejne jako ceska rybi pomazanka

;-D Pry zdrave...mno... ostatne odkdy jsou recepty chudych zdrave?

+1/0
19.10.2012 22:17

.Camino

Re: Stejne jako ceska rybi pomazanka

Jiste Mino, ale nikdy nezapomenu na jedny narozeniny, kdyz se mne deda zeptal, co bych si prala a ja na to, ze nahrdelnik z burtu;-).....dostala jsem ho a od tech dob uz jsem prestal mit roupy;-)

0/0
20.10.2012 0:12

Mina Harker

Re: Stejne jako ceska rybi pomazanka

;-D;-D;-D

0/0
20.10.2012 4:59

Lobo - obchodník s mozky

Olé olé, oléééjovkýýý,

rybičky z konzervy...

Olé olé, oléééjovkýýý,

lezou mi na nervy...:-)

0/0
19.10.2012 20:58

Kyros

a co krevety

Buba Gamp?

0/0
19.10.2012 19:24

.Camino

Re: a co krevety

oooooo, ty mam rada, ale zase spis tady na severu....Haida Gwaii....to bylo vzdy trapeni v Jihovychodni Azii, kde byly na trhu vsude, ale kdyz jsem se podivala, kde je lovi.....venovala jsem se ovoci a sem tam nejake zelenine. Jinak jim, co mi daji, ale ne v MacD.

:-)

0/0
20.10.2012 0:31

kral

Zdrave to rozhodne neni

Ale to je jedno. Vy jste proste jen jednim z mnoha Cechu v Americe, kteri nez neco koupi, stoji pred regalem s kalkulackou a prepocitavaji kolik by to stalo v Cesku. Kupujete jen to co je nejlacinejsi a to ja nikdy nedokazu pochopit.

+4/0
19.10.2012 19:17

isabell

Re: Zdrave to rozhodne neni

Už několikrát tu uvedl, že píše o tom, CO SE NEJVÍCE JÍ tam kde je- že to nepochopí ani ti, co se těch diskusí účastní, to zase nedokážu pobrat já :-/

+4/0
19.10.2012 19:24

kral

Re: Zdrave to rozhodne neni

Rozhodne to co tady pan autor popisuje se neji nejvice. Ja jsem totiz relativne ve stejnem miste jako on a tak o tom neco vim. Kazdopadne ale autor hlavne popisuje to, co je nejlacinejsi. Voli formu jakehosi doporuceni a na tom neni nic k pochopeni, protoze je nelogicke kupovat, to nejlaconejsi, a ne to nac mam chut. Hlavne v USA.

+5/0
19.10.2012 19:36

Mina Harker

Re: Zdrave to rozhodne neni

Vaclave, ja to moc nechapu. Myslela jsem, ze autor bude informovat o tom, co jedi chudi lide a navic to pojmenoval white trash recepty. Dobra, ale recese to neni, nedela si legraci, vime, ze chudi jedi desive (vetsinou ano). Jenze on to tady zacal nejak propagovat a je pysny na to, ze ji blafy, ac je v obchodech vyber neblafu. Takze dezinformuje a dela si reklamu na blafy a Walmart.

+2/0
19.10.2012 22:20

.Camino

Re: Zdrave to rozhodne neni

Ja mam pocit, ze koupil akcie Walmartu a ted se snazi nas tam nahnat, ale jak jsem uz napsala.....kupuju tam pouze pro kocky a myvaly:-)

+1/0
20.10.2012 0:33

captain cook

Re: Zdrave to rozhodne neni

pokud se o tohle snazi, rekl bych, ze to ma uplne opacny vysledek;-D;-D;-D

+1/0
20.10.2012 5:09

albertan_bear

Re: Zdrave to rozhodne neni

Co ti ta zviratka udelala???

0/0
20.10.2012 8:17

radek.stembera@volny.cz

Re: Zdrave to rozhodne neni

když jsem poprve četl v diskusi pod mými čláky že kupujete granule pro mývaly, myslel jsem si chvilku, že jde o granule na hubení (či odpuzení) mývalů. To bych pochopil. Ale krmit TO? Mně leze po stromně co mam na pozemku taky jeden, strom je dutej a on v něm asi bydlí. Občas mi leze do popelnice a podobně, je to drzá verbež, moc se lidí nebojí. Když dlouho svítim v garáži a něco kutim, dívá se na mně svítícíma vočima. Když ho viděl pokrejvač z čech kterýho jsem měl na pracovní dovolený na Floridě, přišel k večeři a povídá: "Ty vole, tady jsou vopice?" Já na to, ne, aspoň vo nich nevim. Pak jsem se díval na net a tam psali, že prej nějaký opice utekly někde v St.Petrsburgu, to je od nás pár set kiláků... pak jsme to rozlousli , byl to mýval, taky jsem viděl přejetýho pásovce u dálnice. Divný zvíře.

0/0
22.10.2012 0:49

.Camino

Re: Zdrave to rozhodne neni

Isabell, beru to jako recesi, protoze tomu tak neni:-), pokud to neni zrovna v nejakem serialu, jako treba "Trailer park boys";-), vidim, co lide maji v kosiku. Pise se o tom a je to na zpravach denne, takze lide  (ti zdejsi) si zacinaji uvedomovat, cim by nam mohli zkratit zivot. Vidim lidi cist slozeni produktu....ja sobne ctu, pokud je na konzerve "made in Vietnam, China, Taivan, tak to nekoupim ani pro muj zverinec. Mrkev zasadne jeste s nati a take ctu odkud prisla, pokud je nejdale z Kalifornie, tak ji koupim, ale urcite ne z Ciny. Urcite jste to pobrala, ale doufam, ze je to recese:-)

0/0
19.10.2012 19:43

Lobo - obchodník s mozky

Re: Zdrave to rozhodne neni

Recese nebo ne, tyhle white trash mňamky vhodně zaplnily ekologickou niku kterou začátkem roku uvolnil Kroupa;-)

+5/0
19.10.2012 21:02

.Camino

Re: Zdrave to rozhodne neni

Mas recht, jako vzdy, ale neni divu....mas na to patent:-)R^

+1/0
19.10.2012 21:09



Bohyně v teplácích od Armaniho

Petice

Na co je hrdá ta, která má tepláky pro všechny příležitosti? Přečtěte si rozhovor se Zuzanou Hubeňákovou.

Žebříčky



Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS

Najdete na iDNES.cz

mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.