Radek Štembera

Amerika : White Trash Recepty 4

19. 10. 2012 19:04:31
... pokračování. Jsem zde v diskusi dost napadán, že mé recepty jsou nezdravé. Tak dnes něco zdravého. Jack Mackerel salad. I když si vůbec nejsem jist jestli naplním důvěru ve mně vloženou.

Důležitá věc, která musí být v každé správné americké lednici je majonéza. Doporučuju tzv. Real Mayonaise neboli plnotučnou majonézu. Je stejně drahá jako Light Mayonaise a je jako všechno plnotučné chutnější než light verze. Originál je Hellmans, ale já kupuju většinou ALDI Burmans Real Mayo cca 900g za 2 dolary. Na obrázku níže je také typické americké balení mléka, zde plnotučné ALDI 1 Galon cca 3 dolary, a baked beans, ale o tom někdy jindy.


další důležitá položka, která by neměla chybět v lednici je Baby Carots a Garden Salad


tyto Baby Carots jsou obroušené a jsou ready to eat ( k okamžité konzumaci ) stejně jako salát, který sestává z mixu salátoviny. Kdykoliv otevřete lednici sáhnete do pytlíku s mrkví a jednu si dáte. Cena je od 50 centů do 1 dolaru za 450g.

Nejlevnější konzervované rybičky v americe jsou tzv. Jack Mackerel. Na obrázku níže jsou od firmy Bumble Bee (čmelák), což je poměrně značka, ale stačí bohatě i neznačkové. Stojí okolo 1 dolaru za 450g a doporučuju POUZE ve vlastní šťávě (in brine), nikoliv v Tomatu. Tomatové NEBRAT, samostatně se jíst téměř nedají a na níže popisovaný salát se také vůbec nehodí.


Obsahuje to poměrně velké kusy bez hlav a ocasů, jen je dobré je rozpůlit a vyndat páteř, ale je to opravdu snadné a v celé konzervě je většinou jen několik kusů, většinou tak 4, takže to jde rychle. Jsou poměrně měkké a plave to v takovém sosu. Recept který dále popíšu je výhodný mimo jiné v tom, že se v něm využije zčásti i tento sos. Pokud se některé rozpanou na víc částí nevadí.

Ideální je dělat tento recept v době kdy už je větší část majonézy spotřebována a zbývá jí v nádobě tak max. 1/4 objemu. Pak přijde čas na Jack Makrela Salát. Makrely zbavené páteře přidáte do originální nádoby od majonézy kde jí ještě trochu zbývá, přilejete trochu sosu z ryb. K tomu přidáte tolik salátoviny z pytlíku Garden Salad - kolik se tam vejde a nádobu od majonézy uzavřete původním víčkem. Pak celou nádobu vezmete do ruky a jako s šejkrem s ní nějakou dobu šejkrujete. Vše se uvnitř dobře promíchá a vznikne kašovitá směs. A je hotovo. Podávejete s toastovým chlebem, nejlépe ho tím ztlusta namazat a druhým to uzavřít. Toastový chleba můžete opéct v tousteru, ale já to mám raději na neopečeném. Pokud máte majonézu ještě moc plnou je dobré si nechat od předchozí majonézy nádobu na podobné vylomeniny. Můžete to pak nechat v lednici, nějakou dobu to vydrží, jen to někdy trochu časem zřídne. Chcete li to skladovat doporučuju nedávat tam ten sos. Salát můžete dělat i z konzervovaného tuňáka nebo lososa, ale i přesto, že jde o dražší ryby, je nejchutnější z jack makrely.

No nevím, zda je to zdravé, ale je v tom salát a ryba tak snad jo. I když je to levné, ryba z konzervy a majonéza je skutečná nikolv light, takže asi zase nic :)

pokračování.....

Autor: Radek Štembera | karma: 8.74 | přečteno: 1367 ×
Poslední články autora