Amerika : White Trash Recepty 4

19. 10. 2012 19:04:31
... pokračování. Jsem zde v diskusi dost napadán, že mé recepty jsou nezdravé. Tak dnes něco zdravého. Jack Mackerel salad. I když si vůbec nejsem jist jestli naplním důvěru ve mně vloženou.

Důležitá věc, která musí být v každé správné americké lednici je majonéza. Doporučuju tzv. Real Mayonaise neboli plnotučnou majonézu. Je stejně drahá jako Light Mayonaise a je jako všechno plnotučné chutnější než light verze. Originál je Hellmans, ale já kupuju většinou ALDI Burmans Real Mayo cca 900g za 2 dolary. Na obrázku níže je také typické americké balení mléka, zde plnotučné ALDI 1 Galon cca 3 dolary, a baked beans, ale o tom někdy jindy.


další důležitá položka, která by neměla chybět v lednici je Baby Carots a Garden Salad


tyto Baby Carots jsou obroušené a jsou ready to eat ( k okamžité konzumaci ) stejně jako salát, který sestává z mixu salátoviny. Kdykoliv otevřete lednici sáhnete do pytlíku s mrkví a jednu si dáte. Cena je od 50 centů do 1 dolaru za 450g.

Nejlevnější konzervované rybičky v americe jsou tzv. Jack Mackerel. Na obrázku níže jsou od firmy Bumble Bee (čmelák), což je poměrně značka, ale stačí bohatě i neznačkové. Stojí okolo 1 dolaru za 450g a doporučuju POUZE ve vlastní šťávě (in brine), nikoliv v Tomatu. Tomatové NEBRAT, samostatně se jíst téměř nedají a na níže popisovaný salát se také vůbec nehodí.


Obsahuje to poměrně velké kusy bez hlav a ocasů, jen je dobré je rozpůlit a vyndat páteř, ale je to opravdu snadné a v celé konzervě je většinou jen několik kusů, většinou tak 4, takže to jde rychle. Jsou poměrně měkké a plave to v takovém sosu. Recept který dále popíšu je výhodný mimo jiné v tom, že se v něm využije zčásti i tento sos. Pokud se některé rozpanou na víc částí nevadí.

Ideální je dělat tento recept v době kdy už je větší část majonézy spotřebována a zbývá jí v nádobě tak max. 1/4 objemu. Pak přijde čas na Jack Makrela Salát. Makrely zbavené páteře přidáte do originální nádoby od majonézy kde jí ještě trochu zbývá, přilejete trochu sosu z ryb. K tomu přidáte tolik salátoviny z pytlíku Garden Salad - kolik se tam vejde a nádobu od majonézy uzavřete původním víčkem. Pak celou nádobu vezmete do ruky a jako s šejkrem s ní nějakou dobu šejkrujete. Vše se uvnitř dobře promíchá a vznikne kašovitá směs. A je hotovo. Podávejete s toastovým chlebem, nejlépe ho tím ztlusta namazat a druhým to uzavřít. Toastový chleba můžete opéct v tousteru, ale já to mám raději na neopečeném. Pokud máte majonézu ještě moc plnou je dobré si nechat od předchozí majonézy nádobu na podobné vylomeniny. Můžete to pak nechat v lednici, nějakou dobu to vydrží, jen to někdy trochu časem zřídne. Chcete li to skladovat doporučuju nedávat tam ten sos. Salát můžete dělat i z konzervovaného tuňáka nebo lososa, ale i přesto, že jde o dražší ryby, je nejchutnější z jack makrely.

No nevím, zda je to zdravé, ale je v tom salát a ryba tak snad jo. I když je to levné, ryba z konzervy a majonéza je skutečná nikolv light, takže asi zase nic :)

pokračování.....

Autor: Radek Štembera | pátek 19.10.2012 19:04 | karma článku: 8.74 | přečteno: 1367x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Cestování

Klára Žejdlová

Italské Velikonoce? V mých vzpomínkách to jsou přátelé, rodina…a obžerství

I když to obžerství bylo prokládané dlouhými procházkami. Aby nám vytrávilo. A abychom nasbírali ingredience pro další vaření...

27.3.2024 v 14:48 | Karma článku: 19.49 | Přečteno: 459 | Diskuse

Miroslav Semecký

Nacházíte ve Španělsku? Používáte aplikaci Telegram? Zpozorněte!

Oblíbená komunikační aplikace ve Španělsku končí. Bude vypnuta (zablokován přístup) v řádu několika následujících hodin. Soudce Národního soudu Santiago Pedraz vydal rozhodnutí, ve kterém nařizuje mob..

23.3.2024 v 17:51 | Karma článku: 17.12 | Přečteno: 581 | Diskuse

Jan Vaverka

Bolívie - 6. díl: Den v La Pazu

La Paz je město jako žádné jiné. Dvoumilionová aglomerace sahající až nad 4000 metrů nad moře, ulice jsou strmé, propojené lanovkami, a kolem obrovská kulturní a sociální diverzita.

22.3.2024 v 8:20 | Karma článku: 16.35 | Přečteno: 231 | Diskuse

Aleš Gill

Střípky z KLDR - Díl 26. - Návrat do paralelního vesmíru

Jsou to téměř dva roky od mého posledního článku o KLDR, a téměř tři roky od mé druhé cesty za nejželeznější oponu, jakou si lze představit. A protože informací z KLDR je kvůli uzavřené hranici málo, mohli bychom se tam vrátit.

19.3.2024 v 8:52 | Karma článku: 16.04 | Přečteno: 474 | Diskuse

Libor O. Novotný

Víkend na bitevním poli ve Waterloo

Chcete důkladně pochopit politické a společenské souvislosti, které vedly k porážce Napoleona, případně se vžít do bojů rozhodující bitvy u Waterloo? Památník bitvy na jejím původním místě vám to umožní.

18.3.2024 v 15:00 | Karma článku: 13.22 | Přečteno: 207 | Diskuse
Počet článků 12 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1083
konzervativní liberál

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...