Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Amerika : White Trash Recepty 4

19. 10. 2012 19:04:31
... pokračování. Jsem zde v diskusi dost napadán, že mé recepty jsou nezdravé. Tak dnes něco zdravého. Jack Mackerel salad. I když si vůbec nejsem jist jestli naplním důvěru ve mně vloženou.

Důležitá věc, která musí být v každé správné americké lednici je majonéza. Doporučuju tzv. Real Mayonaise neboli plnotučnou majonézu. Je stejně drahá jako Light Mayonaise a je jako všechno plnotučné chutnější než light verze. Originál je Hellmans, ale já kupuju většinou ALDI Burmans Real Mayo cca 900g za 2 dolary. Na obrázku níže je také typické americké balení mléka, zde plnotučné ALDI 1 Galon cca 3 dolary, a baked beans, ale o tom někdy jindy.

další důležitá položka, která by neměla chybět v lednici je Baby Carots a Garden Salad

tyto Baby Carots jsou obroušené a jsou ready to eat ( k okamžité konzumaci ) stejně jako salát, který sestává z mixu salátoviny. Kdykoliv otevřete lednici sáhnete do pytlíku s mrkví a jednu si dáte. Cena je od 50 centů do 1 dolaru za 450g.

Nejlevnější konzervované rybičky v americe jsou tzv. Jack Mackerel. Na obrázku níže jsou od firmy Bumble Bee (čmelák), což je poměrně značka, ale stačí bohatě i neznačkové. Stojí okolo 1 dolaru za 450g a doporučuju POUZE ve vlastní šťávě (in brine), nikoliv v Tomatu. Tomatové NEBRAT, samostatně se jíst téměř nedají a na níže popisovaný salát se také vůbec nehodí.

Obsahuje to poměrně velké kusy bez hlav a ocasů, jen je dobré je rozpůlit a vyndat páteř, ale je to opravdu snadné a v celé konzervě je většinou jen několik kusů, většinou tak 4, takže to jde rychle. Jsou poměrně měkké a plave to v takovém sosu. Recept který dále popíšu je výhodný mimo jiné v tom, že se v něm využije zčásti i tento sos. Pokud se některé rozpanou na víc částí nevadí.

Ideální je dělat tento recept v době kdy už je větší část majonézy spotřebována a zbývá jí v nádobě tak max. 1/4 objemu. Pak přijde čas na Jack Makrela Salát. Makrely zbavené páteře přidáte do originální nádoby od majonézy kde jí ještě trochu zbývá, přilejete trochu sosu z ryb. K tomu přidáte tolik salátoviny z pytlíku Garden Salad - kolik se tam vejde a nádobu od majonézy uzavřete původním víčkem. Pak celou nádobu vezmete do ruky a jako s šejkrem s ní nějakou dobu šejkrujete. Vše se uvnitř dobře promíchá a vznikne kašovitá směs. A je hotovo. Podávejete s toastovým chlebem, nejlépe ho tím ztlusta namazat a druhým to uzavřít. Toastový chleba můžete opéct v tousteru, ale já to mám raději na neopečeném. Pokud máte majonézu ještě moc plnou je dobré si nechat od předchozí majonézy nádobu na podobné vylomeniny. Můžete to pak nechat v lednici, nějakou dobu to vydrží, jen to někdy trochu časem zřídne. Chcete li to skladovat doporučuju nedávat tam ten sos. Salát můžete dělat i z konzervovaného tuňáka nebo lososa, ale i přesto, že jde o dražší ryby, je nejchutnější z jack makrely.

No nevím, zda je to zdravé, ale je v tom salát a ryba tak snad jo. I když je to levné, ryba z konzervy a majonéza je skutečná nikolv light, takže asi zase nic :)

pokračování.....

Autor: Radek Štembera | pátek 19.10.2012 19:04 | karma článku: 6.73 | přečteno: 1319x

Další články blogera

Radek Štembera

To není rozbitý - to chce jen trochu lepící pásky !

Myslíte si, že češi, či slované obecně, jsou dobří v opravách věcí svépomnocí ? Pak jste nebyli v americe !

30.8.2016 v 9:30 | Karma článku: 17.03 | Přečteno: 376 | Diskuse

Radek Štembera

Staré "ameriky" v Americe - Daytona Beach Prosinec 2012

Některým lidem se líbí staré ameriky - rozuměj stará americká auta - mně také a tyto jsem vyfotil v prosinci 2012 v Daytoně na Floridě. Doufám že se budou líbit :)

29.8.2016 v 17:18 | Karma článku: 14.71 | Přečteno: 250 | Diskuse

Radek Štembera

Jaká je vzdálenost dvou sousedních bodů ?

Podle Wikipedie je prý BOD možno považovat, mimo jiné, za úsečku NULOVÉ délky. Lze ale z bodů - úseček nulové délky - složit úsečku nenulové délky , např. úsečku o délce 1 celá ?

26.8.2016 v 22:23 | Karma článku: 13.06 | Přečteno: 438 | Diskuse

Další články z rubriky Cestování

Petr Kahanek

Land Ho! Island & Faerské ostrovy, 1. část

"Lodí? Proč lodí?" Vlastně úplně neumím říct. Protože jsem chtěl zažít ten pocit, kdy je všude kolem kam oko dohlédne jen voda. Protože se tak dají udělat Island i Faery přijednom. Protože nesnáším přestupy a smýkání zavazadel...

21.8.2017 v 8:30 | Karma článku: 7.27 | Přečteno: 103 | Diskuse

Ervín Dostálek

Místo báječné k narození - 206: Na nejvyšší horu Walesu - bájemi opředený Mount Snowdon

Horská ozubnicová železnice k vrcholu nejvyšší hory Walesu Mt. Snowdon byla slavnostně otevřena v r. 1896 a 2 vlaky vypraveny nahoru. Lokomotiva č. 1 "Lady" s dvěma vozy ztratila nad sebou kontrolu, vykolejila a sjela dolů z hory

21.8.2017 v 8:15 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 62 | Diskuse

Petr Havránek

Suchdol nad Lužnicí

Když se manželka svěří svým kamarádkám, že na víkend vyráží s rodinou do Paříže, může to u některých vyvolat i závist, ale jen co dodá, že se nejedná o velkoměsto na Seině, ale o kemp nedaleko Suchdola nad Lužnicí, vše je jinak...

21.8.2017 v 7:00 | Karma článku: 9.22 | Přečteno: 223 | Diskuse

Lubomír Stejskal

Co zajímá Čechy na blogu?

Všechno možné. Ze všeho nejméně příspěvky s obrázky týkajícími se rudomořských korálových ryb a další fauny. Čtenost takových článků je minimální.

20.8.2017 v 18:10 | Karma článku: 18.24 | Přečteno: 269 | Diskuse

Matus Zahoransky

Prečo cestovné kancelárie terorizujú dovolenkárov ?

Určite to poznáte. Zakúpite si 8-dňový zájazd u cestovnej kancelárie, ale pri mori strávite len 6 dní, pretože cestovná kancelária Vás oberie o prvý aj o posledný deň.

20.8.2017 v 15:59 | Karma článku: 14.45 | Přečteno: 660 | Diskuse
Počet článků 12 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 993
konzervativní liberál

Seznam rubrik

Napište mi

Vzkaz autorovi


Zbývá 1000 znaků.


Toto opatření slouží jako ochrana proti webovým robotům.
Při zapnutém javaskriptu se pole vyplní automaticky.


více


Najdete na iDNES.cz

mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.